Hoe kiest u de beste urnen die bij uw levensstijl passen

Urn kopen

Wanneer u een dierbare verliest, is het laatste waar u zich zorgen over wilt maken, de vraag wat er met het stoffelijk overschot moet gebeuren. Het goede nieuws? Er zijn verschillende opties om uit te kiezen als het gaat om het bewaren van het stoffelijk overschot van een overleden dierbare na zijn of haar overlijden. Van urnen die eruit zien als vazen tot kisten voor degenen die meer privacy willen, er is een urn voor iedereen. Het belangrijkste is dat u weet welke urn aan uw behoeften en budget voldoet en een aanvulling vormt op andere elementen in uw huis. Hier bespreken we enkele van de factoren die u moet overwegen bij het kiezen van een urn, evenals enkele van onze favoriete keuzes.

Beslis of u een permanent of tijdelijk gedenkteken wilt.

Bij het kiezen van een urn moet u beslissen of u een permanent of tijdelijk gedenkteken wilt. Er zijn urnen die ontworpen zijn om voor altijd bewaard te worden, terwijl andere urnen ontworpen zijn om voor een bepaalde tijd gebruikt te worden. Een permanente urn is een goede keuze als u wilt dat uw dierbare dicht bij u blijft, terwijl een tijdelijke urn een goede keuze is als u niet zeker weet hoe lang u de urn wilt houden. Permanente urnen zijn ook een goede keuze in situaties waar u niet veel ruimte heeft, zoals appartementen en kleinere huizen. Bovendien zijn permanente urnen verkrijgbaar in een reeks stijlen en ontwerpen die het u gemakkelijk maken om uw dierbare op een smaakvolle manier te herdenken.

kies een anorganisch, biologisch afbreekbaar of synthetisch materiaal

Bij het kiezen van een urn moet u ook een keuze maken tussen urnen van verschillende materialen. Een materiaal bepaalt de levensduur van de urn en of deze biologisch afbreekbaar is, dus u moet ervoor zorgen dat het materiaal dat u kiest aan uw behoeften voldoet. Anorganische urnen zijn gemaakt van metalen zoals een zink- of magnesiumlegering en zijn meestal corrosiebestendig. Ze zijn echter meestal niet biologisch afbreekbaar. Anorganische urnen zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een urn met een lange levensduur. Biologisch afbreekbare urnen zijn meestal gemaakt van hout of keramiek. Deze urnen worden na verloop van tijd afgebroken, maar ze zijn meestal niet zo duurzaam als anorganische urnen. Biologisch afbreekbare urnen zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een urn die na een bepaalde tijd zal vergaan. Synthetische urnen zijn gemaakt van plastic, rubber of glas en hebben een vergelijkbare levensduur als anorganische urnen. Wil je een biologish afbreekbare urn kopen, kijk dan hier.

Houd rekening met uw eigen persoonlijke voorkeuren en waarden.

Terwijl u een keuze maakt tussen urnen, is het ook belangrijk om uw eigen persoonlijke voorkeuren en waarden in gedachten te houden. Bijvoorbeeld, als u van dieren houdt en huisdieren heeft, dan zou u moeten overwegen om een urn te nemen die eruit ziet als een vaas. De urnen in de vorm van een huisdier zijn perfect voor mensen die een speciaal plekje in hun hart hebben voor huisdieren. Bovendien, als u een bepaalde religie aanhangt, dan moet u rekening houden met de religie van de persoon die u gaat herdenken. Bijvoorbeeld, als uw dierbare een Hindoe was, zou u een urn moeten overwegen die is ontworpen om eruit te zien als een traditionele Hindoe urn. Op dezelfde manier, als uw dierbare een christen was, zou u een urn moeten overwegen die eruitziet als een kist. Kisten zijn meestal ontworpen om langere tijd te worden bewaard en zijn duurzamer dan andere urnen. Er zijn ook kisten die ontworpen zijn om voor een korte tijd te worden bewaard en dan te worden weggegooid.

Conclusie

Als het gaat om het bewaren van de overblijfselen van een overleden dierbare, zijn er vele opties. Het belangrijkste is dat u weet welke urn aan uw behoeften en budget voldoet en een aanvulling vormt op andere elementen in uw huis. Een permanente urn kan de beste keuze voor u zijn, afhankelijk van uw behoeften, terwijl een urn in de vorm van een huisdier een goede keuze kan zijn voor mensen met een speciaal plekje in hun hart voor huisdieren.

This entry was posted in My Blog. Bookmark the permalink.