De KAM coördinator

De KAM ADVISEUR wordt meestal de kantoorcoördinator genoemd. Als nevenfunctie in een organisatie kan de manager tenzij de vereiste inhoud van het KAM-programma accepteren of leveren. Het is zeker gebruikelijk dat een of meer managers twee of drie KPA's beheren.

Deelnemers/ deelnemers aanmoedigen om proactief te zijn in hun deelname aan het KAM-programma!

Er wordt vaak gezegd: "Als je niet springt, val je". De rol van de KAM-coördinator kan worden gezien als een van de cruciale rollen die de deelnemer tijdens het programma speelt. Het programma is in feite het laboratorium waar de deelnemers worden beoordeeld op hun besluitvormingsvaardigheden, leiderschapskwaliteiten, initiatief, kennis en competentie. Zie het meer als een voorstel. Assessment wordt een integraal onderdeel van het programma zelf.

Het succes van het programma om het vermogen van deelnemers om nieuwe trainingen te volgen te initiëren of te verbeteren, betekende voor altijd dat deelnemers het initiatief moesten nemen om deze cruciale taak van evaluatie en acquisitie op zich te nemen.

Het is onvermijdelijk dat afdelingssupervisors, vanuit hun posities in hun afdeling, een belang hebben bij het invoeren van het KAMs-programma of bruikbaar zijn om feedback, suggesties of kritiek te geven voor veranderingen die het programma zouden wijzigen. Zal de supervisor degene zijn die actief helpt bij de levering van het programma of moet de deelnemer wachten om te zien wat de supervisor en hoe hij of zij presteert in het programma.

De pin-gunst is inderdaad bij de deelnemer, maar de senior manager zal waarschijnlijk een aandeel hebben in het programma als hij betrokken is geweest bij de totstandkoming of het "duwen" van het programma. De belanghebbenden van het programma zullen er waarschijnlijk zijn om de manager te helpen.

Het komt erop neer dat er een programma in het KAM-programma is geslopen zonder tussenkomst van de senior managers. Als het programma een concept is dat logisch lijkt of op de gewenste manier wordt geïmplementeerd zonder input van het management, zal dat programma vastlopen en waarschijnlijk niet aan de gewenste verwachtingen voldoen totdat de senior managers klaar zijn om aan het programma deel te nemen.

Het belangrijkste concept om op te merken is dat dit het beste wordt gezien in de ogen van de deelnemer. Het KAM-programma is gemaakt door en zal worden gesponsord door het management, maar de "handboeien" zullen waarschijnlijk een combinatie zijn van het supervisieteam en het personeel. Het programma wordt geleverd door het pilotprogramma, als het programma wordt gecommercialiseerd, wat meestal het geval is.

Het begint allemaal met de titel van het programma. Wanneer het programma wordt gepresenteerd met een pakkende maar informatieve titel, zet dit de toon voor de verwachtingen die de deelnemers zullen hebben over hun mogelijke potentiële waarde voor het bedrijf. Onthoud dat de meeste van hen nog nooit eerder een training hebben gevolgd en in staat zullen zijn geweest om een ​​belangrijk trainingsevenement te doen dat het management zal proberen hen te overtuigen om deel te nemen.

Ten eerste is er het "probleem dat de deelnemers voorstellen" – Hier zullen de deelnemers meer dan waarschijnlijk zijn getraind, maar de verwachtingen van de manager zijn hoogstwaarschijnlijk alleen scenario-georiënteerd en optimistisch van aard, zei: "Als u dit of dat doet, zal de afdeling zal niet zonder alle materialen zijn die nodig zijn voor competentie en oefening voor de activiteiten waaraan ze zullen deelnemen met behulp van het programma."

De volgende stap is het verzoek om "testscripts" van de deelnemers – Nogmaals, de manager kan degene zijn of mogelijk leden van een andere afdeling die in het programma wordt getest.

Typisch is de derde stap een gebrek aan "pitch" van de deelnemer en dat wil zeggen: "De manager vraagt ​​de deelnemers om programmamateriaal te verstrekken". Nogmaals, de meeste functionele afdelingen zullen ten minste een paar deelnemers hebben met hoge kritische denkvaardigheden, een deel van het proces, maar het is onwaarschijnlijk dat de deelnemers die hun concept hadden ontwikkeld tot een voorstel dit hebben gedaan met de inhoud die is opgenomen in een testscript .

De acceptatie van de acceptatie (testscript) is de volgende kritische stap in het programma. Geaccepteerd wordt door de deelnemer bepaald of het mogelijk is om gebruik te maken van zijn of haar huidige werk. Het heeft geen zin om een ​​nieuw programma te presenteren dat daardoor middelen zou kunnen kosten, wanneer het programma een aantal jaren is geïnspecteerd en goedgekeurd (als dit het geval is) door andere afdelingen. Wie kan het geaccepteerde beter meten dan een goedkeuring, behalve de persoon die het programma heeft gesponsord?

Houd onderdrukking van het zwangere probleem 45% van de workshops die worden gesponsord door medewerkers van beroepsverenigingen of hun nationale medewerkers en de officiële website ervan, bieden een lijst met aanmeldingsdeadlines. De datum die eerder door het management is vastgesteld voor deelname zal hoogstwaarschijnlijk geen geldige datum meer zijn. Of als het "zwanger" is, wordt het tijdstip van levering gewijzigd.

Het borgen van de inhoud is een groot voordeel van zowel externe als interne deelnemers. De meeste deelnemers weten hoe ze hun doelen moeten evalueren, beoordelen en monitoren, en verminderen de tijd die ze hebben om het programmamateriaal door te nemen en een belangrijke dag te plannen om het door te nemen. niet veranderen buiten de verwachtingen van het management.

This entry was posted in My Blog. Bookmark the permalink.